Onze eerste vastgoedbelegging

Onze eerste vastgoedbelegging

Facebook
Instagram
Twitter
RSS
Follow by Email

NOTE: Dit verhaal is geschreven vanuit mijn eigen situatie waarbij je de overwaarde uit je woning gebruikt als startkapitaal en nog niet aan de max. zit van je leencapaciteit.

Mocht je nu geen koopwoning hebben dan zijn er natuurlijk ook diverse andere manieren om aan kapitaal te komen om te investeren in vastgoed. Hier zal ik nog een apart blog over schrijven.

Inleiding
Omdat ik op Instagram best wat vragen binnen kreeg na het posten van een aantal foto’s van onze eerste vastgoedbelegging (incl. verbouwing), heb ik toch besloten om hier een uitgebreid blog aan te wijden. Ergens wel een beetje apart om hier zo open en bloot over te bloggen, maar aan de andere kant wordt mijn doel om meer vrouwen te bereiken natuurlijk nooit behaald als ik deze kennis voor me hou. Eigenlijk is het meer een handboek geworden, maar dan wel vanuit mijn eigen ervaring. Als je wilt beginnen of net bent begonnen dan heb je hier absoluut een hoop aan. Ik hoop dat dit je goed op weg helpt en stel anders gerust vragen onder dit blog. Heel veel succes!!
Beleggingskeuze

Hier had ik in het begin best een beetje moeite mee. Je wilt vastgoed aanschaffen om te verhuren voor de lange termijn, maar waar kon ik dan het beste in investeren?

Commercieel vastgoed? Vakantiehuisjes? Woningen? Woonboten? In welke prijscategorie moest ik zoeken? Welk gebied heeft het meeste rendement?

Ik had geen idee..

Vastgoed-coach

Omdat ik toch twijfelde aan het feit of ik genoeg kennis had, ben ik een traject ingegaan met een coach/trainer die een volledige focus heeft op hoe jij succesvol kunt investeren in vastgoed.

Hij heeft me het hele traject ondersteund, waardoor ik de eerste stap durfde te maken.

Funda

De coach raadde me aan om eerst maar eens te beginnen met het bekijken van panden op Funda om feeling te krijgen met de huizenmarkt. Maar ook hier luidde de vraag voor mij: welke prijscategorie is dan het meest interessant?

Deze vragen werden pas in een later stadium beantwoord, maar ik moest eerst zelf aan de slag.

Creëer een Mastermind

Hij zette me aan tot het pro-actief op zoek gaan naar mensen met dezelfde doelstelling. Op deze manier vorm je een ‘Mastermind’ waarin je sneller je doel bereikt dan wanneer je alles alleen doet.

Daarbij is het hebben van connecties in de vastgoedwereld van essentieel belang om kansen aangereikt te krijgen. Bij de aankoop van het tweede pand kwam het ook niet verkeerd uit dat ik – dankzij deze ervaring! – als commercieel vastgoedadviseur werkte bij een makelaar.

De vriendin die mij het boek Rijke pa, arme pa had geleend, was zelf ook net begonnen met het investeren in vastgoed. Zij was al verder op weg dan ik en had zelfs al haar eerste beleggingspand aangekocht.

Dankzij haar kwam ik nog sneller in contact met mede-beleggers, door de cursussen en trainingen die ook zij weer volgde. Zodoende werd de Mastermind steeds groter.

Dit was voor mij een waardevolle les van de coach. Wanneer je een Mastermind vormt met personen die je kennis in relatief korte tijd kunnen vergroten, dan gaat het traject vele malen sneller.

Ook al had de coach zelf ook alle kennis in huis, door mij hier actief mee bezig te laten gaan merkte ik hoe waardevol het was. Helemaal met het oog op toekomstige aankopen.

Hoe vorm je een Mastermind?

Je kunt beginnen door erover na te denken of je in jouw netwerk al iemand kent die vastgoed bezit. Ga eens een kopje koffie drinken met iemand die een onderneming heeft en vraag of hij of zij je kan helpen. Grote kans dat hij of zij weer iemand kent.

Zodra je hiermee start komt het steeds meer op je pad. Durf vragen te stellen en je zult zien hoe graag mensen met je mee denken.

Eigenlijk precies zoals wordt uitgelegd in het boek Think and Grow Rich: zodra jij een doel hebt en de juiste vragen stelt, dan trek je als een magneet de juiste mensen en antwoorden aan.

Welke type vastgoed is interessant?

Als je gaat voor de combinatie van ‘goed rendement’ en ‘laag risico’ dan kom je al snel uit bij starterswoningen. Zelf zocht ik in de prijscategorie tussen de 100-200k.

Waarom?

Mensen hebben een plek nodig om te wonen, kopen is te duur, er wordt te weinig bijgebouwd en er is meer vraag dan aanbod.

Media/politiek

Vanuit de politiek wordt het wel lastiger gemaakt om vastgoed aan te kopen, door het invoeren zelfbewoningsplicht in grote steden, de WOZ-cap en een hogere overdrachtsbelasting.

Door de negatieve houding van de media ten opzichte van “huisjesmelkers” moest er een zondebok worden aangewezen om de negatieve rentes bij de banken te kunnen ophoesten. Maar geheel ten onrechte als je dit artikel van VastgoedBelang leest. 

Dit is belangrijk om bewust van te zijn, maar laat je hierdoor vooral niet bang maken, want soep wordt nooit zo heet gegeten als dat het wordt opgediend.

Het belangrijkste is dat je goede rendementsberekeningen maakt alvorens je een beleggingspand aankoopt. Deze regel geldt altijd.

Kansen zullen er altijd blijven als je je oren en ogen goed openhoudt en een duidelijk plan hebt.

Beleggings-hypotheekadviseur

De coach bracht ons in contact met een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in vastgoedbeleggingen. Een enorm fijne vent die heel duidelijk voor ons op papier kon zetten wat onze mogelijkheden waren, hoeveel panden we konden aankopen en in welke constructie.

Omdat hij alléén gespecialiseerd is in beleggingshypotheken, was het onze taak om zelf de overwaarde uit onze eigen woning liquide te maken.

Grootbanken

We hebben met diverse grootbanken aan tafel gezeten om te bekijken wat de meest interessante optie voor ons was om de overwaarde uit onze woning te halen.

Bijzondere gewaarwording, maar geld uit stenen halen om hier vervolgens een beleggingspand mee aan te kopen vonden de meeste grootbanken maar moeilijk te verkroppen.

Best gek niet? Je bent van plan iets aan te kopen wat geld oplevert en daar worden veel vragen over gesteld, maar zeg je dat je van plan bent om een boot aan te kopen, dan wordt daar niet moeilijk over gedaan.

Toch weer dat activa/passiva verhaal uit Rijke pa, arme pa wat door het bankwezen niet als zodanig wordt erkend.

Woning-hypotheekadviseur

Op dit punt was het ook duidelijk; we nemen naast een beleggings- ook een woning-hypotheekadviseur in de hand.

We hebben met drie woning-hypotheekadviseurs rond de tafel gezeten en hier uiteindelijk een keuze uit gemaakt. Er zaten in ons geval wat slordige types tussen en die filter je er met kritische vragen snel uit.

 

Tip

Print van tevoren deze vragenlijst uit van de Consumentenbond.

Offerte akkoord en 160k rijker!

De A.S.R. had een prima rente-aanbod (2,5%) en de woning-hypotheekadviseur diende de aanvraag in én kreeg akkoord. Een paar weken later kregen we het bedrag op de rekening gestort.

Wát een feestje! € 160.000 op de rekening. Toch maar wel een bootje kopen? NEEN! 😉

Beleggingshypotheek

Nu dan de beleggingshypotheek. Als vastgoed-rookie had ik nog nooit eerder gehoord van een ‘beleggingshypotheek’.

Onze hypotheekadviseur vertelde dat we met de overwaarde van 160k die zojuist op onze bankrekening stond, voor zo’n 400k aan beleggingspanden konden aankopen.  Ongelooflijk!

We konden het ons nauwelijks voorstellen. Eerst stak deze overwaarde gewoon een beetje in ons huis niks te doen en nu konden we de overwaarde inzetten om vermogen op te bouwen.

Hoe werkt het?

Vanaf zo’n 30.000 euro kun je op ‘eigen kracht’ vaak al aan de slag. De meesten denken dat je een pand volledig uit eigen portemonnee zou moeten financieren, maar dit is zeker niet het geval.

Het is zelfs een stuk interessanter dit niet te doen, aangezien je met geleend geld een hefboom creëert die procentueel een hoger rendement op eigen vermogen oplevert.

De gemiddelde LTMV (Loan To Market Value) op beleggingspanden is 70% (in verhuurde staat). Dit betekent dat je 30% aan eigen middelen nodig zou hebben bij de gemiddelde beleggingsfinancier. Dit werkt totaal anders dan een woninghypotheek, aangezien de hoogte van de lening niet uitgaat van je salaris maar de voor-aangenomen aankoop.

Bieden op je eerste beleggingspand

We hebben heel wat huizen bezichtigd en door de krapte op de woningmarkt vis je net wat vaker achter het net.

Ik denk dat ik tussen februari en juli zeker zo’n 20 a 30 panden heb bezichtigd.

Achteraf gezien was dit helemaal niet nodig geweest, maar voor mij was dit ook een kwestie van “learning on the job”. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu erg goed weet waar ik op moet letten en hoe ik rendementsberekeningen en puntentellingen voor de huurpunten op de juiste manier toepas.

Omdat de overwaarde op je bankrekening wordt gestort en je maandelijkse lasten omhoog zijn gegaan, wil je natuurlijk snel slagen. Dit was voor mij wel een goeie stok achter de deur!

Tip bij aankoop

Kies in het gebied waar je wilt kopen voor een verhuurmakelaar die de aankoop voor je doet. Dit heeft in meerdere opzichten voordelen, namelijk:

 • Ze verhuren al in het gebied, waardoor ze goede kennis hebben van de markt;

 • Ze hebben een groot netwerk van beleggers van wie ze het beheer al in handen hebben en zouden je onderhands kunnen tippen;
 • Omdat je ze ook inzet als verhuur-makelaar, is het ook in hun eigen belang z.s.m. een pand voor je vinden (win-win);
 • Na aankoop kun je snel schakelen om het pand te verhuren. Ze zijn immers goed bekend met het pand door het aankoopproces.

Bod geaccepteerd!

Drie weken na het storten van de overwaarde hadden we beet. We hadden vier biedingen gedaan op woningen die voldeden aan de eisen en bij de laatste was het raak.

Deze woning stond al drie maanden te koop en dat is best lang voor een woning in het centrum. Dit had er met name mee te maken dat de woning een vreemde indeling had, slecht geïsoleerd was en een volledig ingezakt dak had.

Ook was de woning erg slordig op Funda geplaatst met enorm slechte foto’s (waarschijnlijk zelf gemaakt). Dit was in ons voordeel omdat het emotionele, voor zichzelf zoekende kopers afschrikt.
Leer dus vooral zakelijk door deze advertenties heen te kijken en de kansen te zien!

De voormalig eigenaar was een belegger die het pand het liefst z.s.m. kwijt wilde om zich te kunnen storten op andere projecten.

Tip bij het bieden

Leg direct een serieus bod neer en zorg ervoor dat de termijn van het bod kort is (b.v. 24 uur). Hierdoor zorg je dat de verkoper met een reactie zal moeten komen en wanneer hij met je in onderhandeling gaat, zet je andere geïnteresseerden buitenspel. 

Tip: kies voor een kluspand!

Omdat de bouwkosten alleen maar zijn gestegen, hebben maar weinig mensen zin in pandjes die je moet opknappen. Daarbij is het vaak ook niet mogelijk voor de meesten, aangezien het ophoesten van de kosten koper niet niks is.

Wij hebben zelf een aannemer meegenomen naar de tweede bezichtiging, zodat hij alvast een inschatting kon maken van de verbouwingskosten om deze mee te kunnen nemen in de rendementsberekening.

Ontbindende voorwaarden

We hebben het koopcontract ondertekend onder voorbehoud van financiering en bouwtechnische keuring.

De bouwtechnische keuring was geweest en er kwam een enorme waslijst met allerlei zaken uit die toch wel redelijk snel de aandacht nodig hadden. Dit ging volgens het bouwrapport zeker zo’n 20k kosten en dat gaf ons weer een nieuwe onderhandelingspositie.

Onze makelaar had n.a.v. van het bouwrapport nog eens 7000 euro van de vraagprijs afgekregen.

 

Tip

Probeer niet teveel ontbindende voorwaarden voor te leggen, want dan loop je grote kans dat het pand niet aan jou wordt gegund.

Hoeveel mag je lenen?

De hoogte van de financiering wordt berekend op basis van de huurprijs en het te verwachten rendement.

Een belangrijk persoon in dit verhaal is de taxateur. Deze zal niet alleen de waarde bepalen maar ook bepalen of de woning binnen de sociale huur of in de vrije sector valt.

Huurpunten / het woningwaarderingsstelsel (WWS)

Zelfstandige huurwoningen krijgen punten voor de oppervlakte van de woning, het aantal verwarmde ruimtes en de afwerking van keuken of badkamer bijvoorbeeld. Maar ook voor de WOZ-waarde. Het aantal punten van een huurwoning bepaalt de maximale huur van de woning. Hoe meer punten, hoe hoger de huur mag zijn.

Een woning valt in de vrije sector vanaf 145 huurpunten

Wanneer de huurpunten onder deze 145 uitkomen dan valt de woning binnen de sociale huur en staat de huurprijs wettelijk vast. Het is dus belangrijk dat je bij de aankoop van een beleggingspand de huurpunten opneemt om de huurpunten van tevoren te berekenen, want het heeft invloed op de hoogte van de te verkrijgen financiering.

Hoe bereken je de huurpunten?

Klik op de website van de Huurcommissie.

Sociale sector = lagere financiering

Komt de taxateur uit op minder dan 145 punten, dan valt de woning in de sociale sector en kun je in theorie de huurprijs niet zelf bepalen. De taxateur moet dan uitgaan van de wettelijk maximaal toegestane huurprijs.

De reden is dat een huurder naar de huurcommissie kan gaan om een lagere huurprijs af te dwingen. Een woning in verhuurde staat kan alleen worden doorverkocht aan een belegger en als deze woning dan in de sociale sector valt, heeft dat invloed op het rendement.

Om het risico in te perken houdt een hypotheekverstrekker daarom de wettelijke waarde aan, zelfs als je voor de woning in de praktijk meer huur kunt vragen.

Vrije sector = maximale financiering

Komt de woning uit op 145 huurpunten of meer, dan zal de taxateur uitgaan van de gemiddelde marktprijs, welke een stuk hoger ligt dan sociale huur.

De huurliberalisatiegrens van 2020 is vanaf 737,14 euro

Hoe kom je aan de waarde in verhuurde staat?

Dit is een belangrijke vraag waar ik zelf nog niet bij had stilgestaan.
Wel is dit enorm van belang voor de hoogte van de te verkrijgen financiering. Ik zal het zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

Stel: je beleggingspand komt uit op 140 punten = max wettelijke huurprijs van € 710
(klik hier voor het pdf).

De woning valt dus in de sociale huur in dit geval.

De taxateur bepaalt hoeveel rendement een volgende belegger op dit pand wil maken en wij gaan in dit verhaal uit van een fictief netto aanvangsrendement (NAR) van 5%. 

Voorbeeld berekening

Huur: € 8.520 bruto jaarhuur (12 x € 710 )
Exploitatiekosten: € 1.700
Netto Jaarhuur : € 6.820 (€ 8.520 – € 1.700)
Waarde op basis van NAR: € 136.400 (€ 6.820 / 5% NAR)
Aanschafkosten: € 3.800 (notaris + overdrachtsbelasting)
Waarde in verhuurde staat: € 132.600 (€ 136.400 – € 3.800)

Hoe ging dit bij ons?

De taxateur had de waarde opgenomen en kwam uit op 129 punten (= € 650 max huurprijs). De woning viel dus in de sociale huur met bijbehorende lagere financiering.

Berekening waarde in verhuurde staat

Zie bovenstaand de berekening van de taxateur.

De aanvraag was ingediend bij de NIBC en zij houden een 30/70% LTMV aan.
70% van de marktwaarde in verhuurde staat wordt dus gefinancierd door de NIBC en het resterende bedrag vul je aan met eigen middelen.

De maximale financiering die we toegewezen kregen was dus 70% van € 135.000 = € 94.500.

Hoeveel eigen geld moesten we inleggen?

Woning aangekocht onder de marktwaarde € 170.000.
Exploitatielasten + aanschafkosten kwamen uit op zo’n € 5.500.
Dan zit je dus op een bedrag van € 175.500 minus € 94.500 = € 81.000 eigen inleg.

Best een behoorlijk bedrag eigen inleg natuurlijk!

Omdat we € 160.000 op de bankrekening hadden staan vanuit de overwaarde van onze eigen woning, was het in dit geval geen probleem.

Hoogte gekozen financiering

We hebben gekozen voor een lagere financiering van € 75.000.
Zo waren de maandlasten het minst en konden we het resterende bedrag aanvullen vanuit de overwaarde. Het bedrag dat we overhielden konden we inzetten voor de verbouwing. De woning moest immers z.s.m. de vrije sector in geholpen worden natuurlijk!

Rentepercentage NIBC: 3,1 %.

Voor degenen die net als wij het plan hebben om op termijn verder te gaan met beleggen in vastgoed, is het goed om in het achterhoofd te houden dat wanneer je een volgend pand aan wil schaffen, het daarbij mogelijk is om ook uit dit pand weer geld te halen om verder te kunnen investeren in een volgend beleggingspand.

De stap naar een volgend pand is dus niet extreem groot. Zeker niet wanneer jouw eerste pand in de vrije sector valt.

Verbouwing

Doel?

Huurpunten opkrikken naar 145 (vrije sector) voor een maximale financiering.

Waarom?

Om onze eigen inleg er (gedeeltelijk) weer uit te halen en het tweede beleggingspand te kunnen financieren.

Woning voor verbouwing
Beleggingspand vóór de verbouwing

Wat hebben we gedaan om de huurpunten op te krikken?

 • Volledige renovatie en extra isolatie dak;
 • Aanbrengen geisoleerde voorzetwand;
 • Nieuw kunststofkozijn benedenverdieping;
 • Overal HR++ glas laten plaatsen;
 • Dakkapel (meer vierkante meters);
 • Per 1000 euro verbouwing 0,2 punt erbij;
 • Van energielabel F naar C.

Prijs verbouwing: € 26.000 (incl. BTW).

Eindstand: 149 punten. 
HALLO, VRIJE SECTOR!

Resultaat na verbouwing

Woning voor verbouwing
Zoek de verschillen...

Verhuren

Zelfs voordat we de financiering rond hadden kwamen er al mensen op ons af die de woning graag wilden huren.

Deze personen zijn gescreend door onze verhuur-/aankoopmakelaar en na een zorgvuldige achtergrond-check en het tekenen van de huurovereenkomst konden de geselecteerde huurders intrekken.

Kosten makelaar

Een fixed fee voor de aankoop en één maandhuur voor de verhuur.

Huurovereenkomst

We zijn gegaan voor een tijdelijk (1-jarig) contract. Na een jaar weet je wel een klein beetje wat voor vlees je in de kuip hebt.

Beheer

Het beheer is in handen van de verhuurmakelaar.
Alle betalingen, vragen etc. gaan via de makelaar dus we hebben er eigenlijk geen omkijken meer naar. Voor het beheer betalen we 60 euro in de maand (per pand).

Verhuurprijs

Voor het verhuren van de woning konden we € 1.250 vragen. Dit bedrag en dus ook ons rendement zal de komende jaren langzaam toenemen aan de hand van huurindexatie.

Herfinanciering

Met de taxateur hadden we afgesproken dat hij het jaar erop een hertaxatie zou verrichten n.a.v. de verbouwing, het nieuwe energielabel en de nieuwe WOZ-waardes die eind maart weer in de bus kwamen vallen.

Eindberekening

Het wachten werd beloond!!

Vier maanden na de verbouwing zag de taxatiewaarde er volledig anders uit.

Nieuwe waarde vastgoed na verbouwing
Nieuwe waarde vastgoed na verbouwing

We konden het nauwelijks geloven! Met een WOZ-waarde die gigantisch was gestegen in combinatie met een verbouwing die ons € 26.000 heeft gekost, hadden we een waardestijging van € 55.000 (in verhuurde staat) bewerkstelligd!

Berekening herfinanciering vastgoed

Totaal over: 33.500 + 58.000 = 91.500.

Er was weer genoeg ruimte voor het aankopen van pand nummer twee en dat heeft ook niet lang op zich laten wachten.

Rendement op eigen vermogen

Rendement op eigen vermogen vastgoed belegging

Rendement op eigen vermogen = € 9336 / € 68.500 = 13,6 %

Wat heb ik geleerd?

Al met al duurde het wel wat langer dan verwacht, zijn de nodige fouten gemaakt en hebben we twee maanden moeten wachten op de vergunningsaanvraag voor het dakkapel.

Omdat de aannemer er heilig van overtuigd was dat we geen vergunning nodig hadden voor het dakkapel, ben ik ervan uitgegaan dat hij gelijk had.

N.a.v. een opmerking van de verhuurmakelaar heb ik het toch even uitgezocht en wat bleek? Er moest wel degelijk een vergunning worden aangevraagd. Hier heb ik geen moment over nagedacht, omdat ik blind vertrouwde op de aannemer.

Grootste les die ik daar uit heb geleerd: ga nooit alleen maar uit van andermans expertise, maar doe zelf ook grondig onderzoek. Als je ook maar een klein beetje twijfelt, zoek het tot de bodem uit. Je bent zelf eindverantwoordelijk dus het is ook jouw eigen plicht.

Verder waren de bouwkosten onderaan de streep gelukkig niet hoger uitgevallen omdat we vooraf een duidelijke prijsafspraak had gemaakt.

En ‘last but not least’ wil ik je nog meegeven dat het een mistvatting is om te denken dat vastgoed vanaf het eerste moment al enorm winstgevend is. Het is een lange termijn-investering, dus de échte vruchten zul je pas later plukken.

Dit was mijn persoonlijke verhaal over onze eerste vastgoedbelegging.

We hebben inmiddels ook het tweede beleggingspand aangekocht en dit ging alweer een stuk gemakkelijker.

Oefening baart kunst en soms heb je ook gewoon een lastig pandje nodig om snel VEEL te leren.

Ik ben er dankbaar voor!

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan gerust.

Ik beantwoord graag alle vragen!

Facebook
Instagram
Twitter
RSS
Follow by Email

16 reacties op “Onze eerste vastgoedbelegging”

 1. Hey,
  Wat een super avontuur. Je blogpost heeft heel veel duidelijk gemaakt. Ik heb wel nog één vraagje. Wat wordt er bedoelt met de ‘overwaarde’ van een huis?
  Alvast bedankt
  my present lifestyle 🙂

  1. Hi Milan!
   Goed om te horen! De overwaarde van je huis is het verschil tussen je hypotheek en de waarde van je huis. Als je een hypotheek hebt van bijvoorbeeld 150.000 euro en de woning is 200.000 euro waard, dan heb je 50.000 euro aan ‘overwaarde’.

 2. Super, dank voor het delen Janneke. Zeer nuttig en inspirerend voor diegene die naar een eerste pand wil middels woning overwaarde!

 3. Wat een leerzaam verhaal. Ik zit in de eerste fase van financieel vrij worden, dus zoveel mogelijk aan het leren. Dank je wel voor jouw input via deze site!

  1. Hi Nienke,
   Dank je voor je bericht. Wat tof om te horen dat je ook bezig bent met financieel vrij worden! Ik ben blij dat ik je hiermee op weg kan helpen.

 4. Hey Janneke! Superinteressant om te lezen. Ik ben wel benieuwd of dit in het oosten van het land ook interessant is om te doen. Heb je enig idee wat voor financiële consequenties het heeft als je je eerste woning weer wil gaan verkopen?

  1. Hi Mignon!
   Wellicht is het Oosten ook interessant. Wat je zou kunnen doen is bekijken wat de CBS cijfers zijn over de demografie in de plaats waar je wilt verhuren. Steden met een universiteit zijn interessant omdat je dan kunt verhuren aan studenten. Wat je ook kunt doen is contact opnemen met een verhuurmakelaar in de buurt waar je zou willen verhuren. Zij hebben alle informatie over de vraag in een gebied.

   Het verkopen van je woonhuis heeft m.i. geen consequenties voor je beleggingspanden, want je woning dient niet als onderpand. Het staat in principe los van elkaar.

 5. Geweldig, wat een mooi verhaal. Hartelijk dank voor het delen. Erg inspirerend. Dit is ook mijn wens. Vraag, hoe vind je een coach en wat is de prijs hiervan?
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet, Lai-Wah

  1. Hi Lai-Wah,
   Geen dank. Wat ontzettend leuk om te horen dat je met hetzelfde bezig bent!
   Je kunt je gegevens achterlaten als je klikt op “coach”, dan stuur ik je alle informatie.

 6. Hallo Janneke,
  Heel erg knap dat je al zoveel hebt
  Bereikt, je hebt je goed laten
  Voorlichten en veel gestudeerd,
  Dat is ook een eerste vereiste.
  Ik wens je heel veel succes bij
  Alles wat je nog wilt bereiken.
  Uschi

 7. Beste Janneke,
  Dit is precies waar ik al een tijdje tegenaan liep, maar niet wist hoe ik er overheen moest komen. Ik ga beginnen met het lezen van de boeken en me verdiepen. We hebben zelf een horeca onderneming en zou graag nog een zijspoor hebben voor ons pensioen. Super bedankt voor alle informatie en tips. Je hebt me echt geïnspireerd. Succes!

  1. Hi Marieke,
   Wat ontzettend fijn om te horen, ik ben enorm blij dat ik je hiermee heb geïnspireerd. Als je vragen hebt, stel ze gerust. Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *