Valuta Arbitrage Trading Automatisch

Mijn Forex ervaring

Gepubliceerd op: 1 mei 2020

Wat is Forex

Forex (Foreign Exchange) is het Engelse woord voor valutamarkt. Een wereldwijde en constant veranderende markt waarbij valutaparen onderling worden verhandeld. Je verdient geld door op het juiste moment te kopen en te verkopen.

Deze markt beslist de wisselkoers voor alle valuta.

Beleggen voor vrouwen

Waarom Forex?

Allereerst omdat de Forex-markt de grootste financiële markt ter wereld is met een handelsvolume van maar liefst 6,6 biljoen per dag (!). Je kunt je voorstellen dat er om deze reden heel wat mensen zijn die hier graag een graantje van mee willen pikken.

De reden van een negatieve houding ten opzichte van de Forex-wereld is begrijpelijk. Naast het feit dat 90% van alle Forex Traders verlies maken door de gedachte snel rijk te worden en een flinke hefboom in te zetten om de winst en dus ook het risico te verhogen, is het een broeinest van scam-praktijken. In iedere markt waar veel geld valt te verdienen zijn ook criminelen actief om hier misbruik van te maken en dit maakt het ook zo lastig om je hier als leek te begeven.

Zelf ben ik in aanraking gekomen met Forex door een vriendin die mij doorverwees naar een vermogensbeheerder die hier zelf al jarenlang succesvol in investeert. Ik wist niks van Forex, maar de rendementen klonken enorm interessant! Ik ben me vanaf dat moment wat meer gaan verdiepen in deze interessante doch louche wereld.

Het scheelde dat ik een cursus Day Traden bij Rob Wessels had gevolgd en de basis al wel begreep, maar ik was er na deze cursus hoe dan ook achter gekomen dat Day Traden niets voor mij is. Om nou de hele dag naar een scherm te zitten loeren met trillende zweethandjes, bang om verkeerde keuzes te maken was toch niet helemaal mijn ding. Ik wil best iets op gang brengen, maar hier vervolgens dan niet meer naar om hoeven kijken.

" Now, Lets talk Robots! "

Robot Forex

Omdat Forex traden veel tijd in beslag kan nemen en de nodige kennis en ervaring vereist, zijn er kleinere FinTech-bedrijven die zich hebben gestort op de markt van het automatisch traden door software te ontwikkelen die zich richt op patroonherkenning in het algoritme van de handelssystematiek op de Forex-markt.

Deze software wordt in de Forex-wereld ‘robot’, ‘EA’ (Expert Advisor) of ‘trade-bot’ genoemd. Het mooie aan een robot is dat deze trade zonder emotie, puur op patroonherkenning. Hetgeen erg handig is in een onstuimige, snelle markt waar emotie onhandig is.

Robot 1: Grinta Invest

De eerste robot waar ik een start mee durfde te maken is ontwikkeld door een FinTech-bedrijf uit Londen die vanuit patroonherkenning vertragingen opspoort met eigen fysieke servers die zijn gestationeerd bij zestien verschillende banken (zoals JP Morgan, Deutsche Bank, Citibank etc).

Tijdens het optreden van zo’n vertraging opent de robot automatisch een trade en wordt deze binnen zes seconden alweer afgesloten. Het zogenoemde HFT: High Frequency Trading / flitshandel. Wellicht heb je hier al wel eens wat over gehoord bij Lubach.

Op deze manier schraapt de robot ongemerkt relatief kleine bedragen uit de markt. Je zou dus kunnen zeggen dat de trade-bot handelt met voorkennis, aangezien deze al op de hoogte is van de uitkomst en mega snel anticipeert. Het gelijktijdig kopen en verkopen van een waarde om winst te maken in het verschil in prijs wordt met andere woorden ook ‘arbitrage trading’ genoemd.

Dit klonk mij enorm interessant in de oren, want is feitelijk een “risicovrije winst”. De laatst verliesgevende trade is afgesloten in februari 2018, waarna de robot onder de loep is genomen en verbeterd. Sindsdien iedere dag kleine winsten.

Ikzelf zit hier nu sinds augustus 2019 in en het systeem doet netjes wat het beloofd en heeft een mooi trackrecord op FX-book.

Voordelen:

  • Opgericht in 2008 (bestaat dus al een tijdje)
  • Steady winst tussen 4-7% per maand op je inleg
  • Volledig geautomatiseerd en passief
  • Minimaal marktrisico
  • Transparantie (inzage in de trades via MT4)
  • Trackrecord op FXbook (EA sinds december 2015 actief)

Nadelen

  • Pooled account *
  • Vanaf 10.000 euro
  • 10.000 euro staat een jaar vast (kan wel eerder worden opgenomen, maar met een boete over je winst)
  • Ongereguleerde broker (geen AFM toezicht mogelijk en mede daarom volgens hen als onwenselijk beleggingsproduct genoemd)

*  Grinta is zowel de broker als het Fintech-bedrijf die de robot heeft ontwikkeld, dus je opent een account bij hen en zij koppelen de robot aan jouw account. Er zijn mensen die hier moeite mee hebben, want traden liever zelf en vanaf een eigen brokers-account. Voordeel is wel dat je er geen enkel omkijken naar hebt.

Mijn eigen resultaten sinds augustus 2019

Best een klein beetje gek om te delen, maar puur even om een beeld te geven. Vorig jaar augustus ben ik ingestapt met allereerst 10.000 euro en door enthousiasme 10.000 euro bijgestort. Dit is tot nu toe het resultaat van onze Forex Arbitrage Robot van Grinta Invest. 

Resultaten Grinta Invest

NOTE – december 2020

Grinta Invest blijft simpelweg doen wat het beloofd. Het is jammer dat je pas kunt instappen vanaf 10.000 euro, wat het niet voor iedereen toegankelijk maakt. Wel is het een volledig passieve bot en heb je een steady winst waar je simpelweg niets voor hoeft te doen.

Robot Forex Trading

Robot 2: Auvoria

Sinds nu één week ben ik een nieuwe robot aan het uitproberen die weer totaal anders werkt. Bij deze robot moet je wel hier en daar zelf aan de knoppen draaien om de robot in te stellen, maar zodra deze eenmaal loopt heb je hier vrij weinig omkijken naar.

Het is dus wat actiever dan de Arbitrage trading-robot bij Grinta Invest, maar daar zijn de rendementen ook naar. De winsten zijn niet gegarandeerd en je kunt ook verliezende trades maken in tegenstelling tot Grinta’s robot, maar er zit een enorm team achter van mensen die je 24/7 te woord staan op moment dat je bv. wilt overstappen naar een strategie die meer bij je past.

Zelf ben ik een week geleden begonnen met een demo-account maar omdat de rendementen zo hoog waren ben ik gisteren Live gegaan. Ik kan dus nog geen “steady trackrecord” uiteenzetten voor je, maar dit zijn de resultaten sinds – ik maak geen grappen – gisteren!!

Ik durf hier niet al te hard om te juichen, want iets in me blijft sceptisch, maar zie dit blog ook vooral als informatie en mijn verhaal. Ik kijk dit een tijdje aan en zal ook met jullie delen als het minder gaat. 

Mijn eigen Live resultaten sinds 30 april 2020

Dit is natuurlijk beyond! We hebben het nu over 8% in 1 dag. Ik vind dit wel een beetje heftig hoor, hier moeten we maar niet te gehecht aan raken.

Resultaten MetaTrader 4

Voordelen:

  • Gemiddeld 3% rendement per week (voor de compoundstrategie, ik heb gekozen voor de cashflow-strategie)
  • Volledige transparantie (MetaTrader, maar ook eigen account)
  • Vanaf 1000 euro
  • Eigen account bij zelf gekozen broker
  • Geld staat niet vast, ieder moment op te nemen
  • Een groot netwerk van mensen die je graag helpen
  • Forex University (instructiefilmpjes, Forex-uitleg, erg boeiend!)

Nadelen

  • Minder passief: zelf aan de knoppen draaien van de robot
  • Maandelijkse licentie op de robot
  • Een duidelijk zichtbare MLM-constructie (hield mij in eerste instantie tegen)
  • Ongereguleerde broker (geen AFM toezicht)

NOTE – 5 juli 2020

Met Auvoria ben ik gestopt! Dit was niet bepaald een passieve manier van traden in Forex. Iedere week ben je bezig de markt te monitoren en strategieën te bedenken om hiermee om te gaan en je bent zelf volledig eindverantwoordelijk voor de strategie die je toepast. En dat terwijl deze bot, waarbij je maandelijks een behoorlijk bedrag moet betalen voor een licentie, wordt verkocht als zijnde een “passieve bot”. 

Niets was minder waar..

Forex Account Beheer

Bij Forex Account Beheer zet je je geld op een rekening bij een gereguleerde forexbroker uit Australië. Jij bent de enige die toegang heeft tot deze rekening.

Jouw account wordt vervolgens gekoppeld aan het account van ervaren professionele traders met een geverifieerd track record. Jij behaalt zo dezelfde resultaten als de traders.

Je werkt met verschillende ervaren traders die elk hun eigen strategie hebben ontwikkeld en kiest de strategie die het beste bij jou past.

In ruil voor de diensten betaal jij een deel van de winst aan de traders, de zogeheten performance fee.

Ook hier ben ik pas net mee begonnen. Op dit moment wordt mijn account gekoppeld aan het account van de professionele traders, dus ik hou je hierover uiteraard nog op de hoogte. Wel zijn alle resultaten te checken op FX-book, een website die alle statistieken bijhoudt van zo’n 100 Forex-brokers.

Ikzelf heb ik gekozen voor Strong Roots, risico-level twee. Op onderstaande plaatjes kun je terugvinden wat dit inhoudt.

Ik ga hier nog apart een pagina van maken om ook de andere strategieën voor je uiteen te zetten, maar daar wil ik mij dan eerst even goed in verdiepen.

Drie strategieen Forex Account Beheer
Trackrecord Forex Account Beheer
Trackrecord Forex Account Beheer

Voordelen:

  • Gemiddeld tussen de 3-16% rendement per maand (ligt aan de door jou gekozen strategie)
  • Volledig passief
  • Geld staat niet vast, ieder moment op te nemen
  • Volledige transparantie (inzicht in alle trades op MetaTrader)
  • Vanaf 3000 euro inleg
  • Eigen account bij zelf gekozen broker

Nadelen

  • Moet ik nog achterkomen!

NOTE – 6 augustus 2020

Met Forex Account Beheer ben ik gestopt! Na drie maanden was de winst alweer volledig verdampt en maakten de professionele traders steeds meer verliesgevende trades. Uit angst meer vermogen kwijt te raken, heb ik mijn account bij VantageFX opgeheven.

Eindconclusie

Onze beleggingsportefeuille is gespreid en bestaat voor het grootste gedeelte uit vastgoed, verder uit ETF’s, individuele aandelen, obligaties, Forex, edelmetalen (goud & zilver) en Bitcoin.

Vastgoed zien wij als meest solide belegging, opgevolgd door onze zorgvuldig gekozen aandelenportefeuille incl. obligaties. Bitcoin en Forex behoren meer tot een risicogroep en daar zijn wij dan ook van bewust. Wat ik persoonlijk aan Forex zo tof vind zijn die gigantische rendementen. Soms kan ik mijn ogen niet geloven als ik dan naar mijn MT-4 account zit te staren en denk ik wel eens, waarom heb ik hier niet meer in geïnvesteerd?

Maar al snel word ik dan weer wakker, want het antwoord daarop is eigenlijk simpel..

Forex is een sexy beleggingsvorm met gigantische rendementen, maar het is en blijft wel een product met flinke hefboom erop. Nu is dit met Forex Arbitrage (“risicovrije winst”) natuurlijk weer anders dan met een tradebot waarbij je zelf aan knoppen draait, maar in the end blijft voor ons vastgoed de solide basis.

Laatst zei iemand tegen mij “De Forex-wereld is een ware jungle”. Dit vond ik eigenlijk wel een leuke uitspraak, want persoonlijk hou ik wel van een beetje avontuur. Maar dit is voor iedereen natuurlijk weer verschillend.

Kortom: raak er niet te gehecht aan, want er kan altijd iets gebeuren waardoor je je geld kwijtraakt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Forex, maar voor alle beleggingen, maar bij Forex gaat het net even harder. Helemaal als je gebruikt maakt van flinke hefbomen.

Eindconclusie:

Je kunt met Forex een heel leuk zakcentje verdienen, maar behoudt te allen tijden een goede spreiding.

Wat is jouw ervaring met Forex? Reageer vooral op dit blog, leuk!

Forex Jungle

Lees ook

36 reacties op “Mijn Forex ervaring”

  1. Sterk artikel! Het laat me hierdoor iets anders kijken naar het Forex gebeuren, maar de rendementen die je beschrijft blijven voor mij onrealistisch. Double digits per maand zijn om van te likkebaarden natuurlijk, maar mijn gezond verstand zegt me dat hier gigantische risico’s tegenover moeten staan, of je ze nu ziet of niet.

    Maar je geeft zelf al aan dat je het met een klein percentage van je portefeuille doet, en je vindt het leuk, dus veel kan je niet gebeuren. Na enkele jaren zal je je conclusies pas echt kunnen trekken. Misschien wel vanaf een privé eiland? 🙂

    1. Hahaha ja klopt, helemaal waar! Met 8% per dag verdien je 105 miljard in een jaar. Gezellig getal! Ik denk dat ik dan gezellig aanschuif bij Warren Buffett voor een eenvoudig kopje thee… 😉

  2. Heel duidelijk beschreven.
    Het is belangrijk om het
    Goed tot je door te laten dringen
    En op de aangegeven valkuilen te letten.
    Dank je voor de goede uitleg.

  3. Sinds januari 2020 ( na de rente van mijn spaargeld in 2019 gekregen van mijn bank dat ik zo teleurgesteld was omdat de rente was bijna niks) ben ik bezig met zoeken van beleggen en of goud kopen. Ik had wel beetje verstand over belegging want ik had het ooit gedaan.En toch vind ik nog te eng om zelf te beginnen met beleggen vooral in deze corona crisis.Tot mijn conclusie dat ik Basis Beleggen via mijn bank heb gedaan die mijn bank voor mij doet maar ik moet wel beetje kosten voor betalen (de eerste jaar is gratis).
    Dus, sinds maart 2020 heb ik gedaan en tot nu toe heb ik 5,2% winst gekregen en ik ben blij ????

    Misschien in de toekomst zou ik het zelf doen,als corona crisis voorbij is want ik hou van avontuur ????

    1. Klinkt inderdaad best als een prima rendement. Toch zou ik persoonlijk altijd aanraden om het wel gewoon zelf te doen. Banken zijn erg duur, ze worden er vaak veel beter van dan jij en beleggen via een broker als DEGIRO is tegenwoordig zo gemakkelijk en veel goedkoper.

      Als je het mij zou vragen zou ik altijd zeggen: beleg NU! Juist “dankzij” de crisis zijn aandelen nu ondergewaardeerd. Als je afwacht totdat de crisis voorbij is, dan loop je waardevolle kansen mis. Van uitstel komt afstel, dus ik zou zeker zeggen: begin vandaag!

  4. Beste Janneke,
    Ben je nu na 1 jaar nog steeds tevreden over Gintra Invest? Ik kom ze op meerdere websites (agents) tegen en ze worden overal op dezelfde manier de hemel in geprezen. Kan weinig negatiefs vinden, maar begrijp wel dat alle websites zo positief schrijven omdat ze daarvoor commissie krijgen. Het lijkt me een mooie investering, maar ik twijfel dus 🙂

    1. Hi Kees,

      Ja, ik ben nog steeds enorm tevreden over Grinta! Tot nu toe heb ik geen reden tot twijfel. Ik denk dat er weinig negatiefs wordt geschreven over Grinta, omdat er simpelweg nog weinig negatieve ervaringen zijn. Zo ook niet bij mij.

      Mocht dit nu in de toekomst wel het geval zijn, dan zal ik hier altijd eerlijk over bloggen. Ik deel mijn ervaringen en resultaten iedere 1e van de maand in mijn Insta-story.

      Ik vind ook persoonlijk dat je het bij twijfel niet moet doen. Ik vertrouw zelf wel in deze vorm van beleggen, dat is ook de reden dat ik hierin investeer.

      1. Ik zit inmiddels 2 jaar bij grinta en qua trades is er helemaal niet op aan te merken. Nog geen verliesgevende trade gehad dus dat is echt ongekend.
        Wat dan toch een negatieve noot kan zijn is hoe ze omgaan met uitbetalingen. Hierbij zijn allerlei regeltjes zoals vanaf de 2e uitbetaling per jaar betaal je 5% fee. Ook zal je fee omhoog gaan tot Max 50% na uitbetalingen.

        Maar alsnog is het een mooie manier van passief inkomen

  5. Hi,

    Ik vraag mij wel af waarom je in het artikel niks hebt gezegd over de kosten? Welke kosten komen er bijv bij Grinta nog bijkomen? Betaal je over het geld wat je opneemt? Betaal je een fee? Ik las zelfs bij e-forex dat je betaalt als er minder dan 10k op je rekening staat.

    Daarnaast, heb je verlies gemaakt op je inleg? Of überhaupt geen verlies? Leg je in één klap 10k in en maandelijks ook nog?

    Veel vragen, ben erg nieuwsgierig naar je antwoorden!

    1. Hi Defne,

      Omdat ik deze vragen meer krijg heb ik een pagina aangemaakt met antwoorden.

      Zie hierbij de pagina: http://financieelvrijevrouw.nl/informatie-broker

      Ik heb bij Grinta geen verlies gemaakt op mijn inleg en idd überhaupt geen verlies gemaakt. Zelf heb ik inderdaad in 1 klap 10k ingelegd en een paar maanden later weer 10k, maar uiteraard is dit niet nodig.

      Je kunt het ook gewoon eenmalig bij 10k laten en gewoon je inleg laten “compounden”.

      1. Grinta is fantastisch zeg je, je hebt een live account ,
        Kan ik je live account zien
        Als het klopt zal ik starten met 250 000€

        1. Hi Sahin,

          Uiteraard heb ik een Live account. Als ik een demo-account zou hebben, dan zal ik dit er uiteraard bij zetten.

          250.000 euro zetten op een account waar je je twijfels over hebt lijkt mij uitermate onverstandig. Zelf test ik de EA’s altijd met de minimale inleg en als ik echt tevreden ben, dan stort ik bij. Maar 250.000 euro zou ik niet zo snel in een EA stoppen. Altijd je geld goed spreiden!

  6. Dank je wel voor de informatie die je deelt. Je successen en leermomenten!

    Forex arbitrage klinkt best interessant. Ik heb meer informatie proberen te vinden zoals reviews, hoeveel het gebruikt wordt door particulieren, wat de risicos allemaal zijn. Het is veel minder informatie dan bij ander vormen van beleggen (of ik heb verkeerd gezocht) en vaak is de informatie (over Grinta) bijna exact hetzelfde. Het lijkt dat dit affiliates zijn (en potentieel bevoordeeld).

    Hoe ben je hier mee voor het eerst in aanraking gekomen? Wat was de informatie waarmee je de risicos kon inschatten? Is er onafhankelijke informatie over deze vorm van beleggen?

    Zijn er grote financiele instellingen die dit op grote schaal doen? Is daar ergens meer informatie over te vinden?

    Er wordt gebruik gemaakt van de ‘vertraging’ en enorm krachtige hardware. Is er enige indicatie of deze mogelijkheid nog lang blijft bestaan?

    1. Hi Christof,

      Interessante vragen! Zelf ben ik in aanraking gekomen met deze EA via een goede vriendin en op aanraden van een vermogensbeheerder waarvan ik de resultaten al een tijdje volgde.

      Verder vooral veel gegoogled over dit bedrijf en ik kon niet per definitie iets vinden wat mij nou echt aan het twijfelen bracht. Ernaast durfde ik de gok ook gewoon te nemen en zit ik erin met een exit-strategie, waarbij ik ieder jaar mijn winst afroom.

      Er zijn meer bedrijven die op grote schaal flitshandel drijven. Heb je toevallig de aflevering van Lubach gezien hierover? Flow Traders is zo’n partij: https://www.youtube.com/watch?v=i8F9Jl15L-A&vl=nl-NL

      Deze techniek wordt dus zeker meer toegepast, maar een indicatie op hoe lang deze mogelijkheid nog blijft bestaan heb ik niet.

      Het is nooit zonder risico, zeker gezien Grinta een ongereguleerde broker is en je niet kunt terugvallen op Europese wetgeving, maar persoonlijk durf ik dit risico wel te nemen omdat ik erin geloof.

      Ze hebben va december 2015 een mooi trackrecord op FXbook, betalen netjes binnen 24 uur uit en ik ken tot nu toe niemand die vervelende ervaringen heeft gehad.

      Toch blijf ik het zeggen: niet aan beginnen als je twijfelt.

      Grinta is denk ik toch meer bedoeld voor mensen die nog ergens 10k op een bankrekening hebben staan, waar ze verder niks mee doen en niet zo wakker liggen van risico’s.

      Zelf geloof ik erin en ik zal mijn ervaringen gewoon blijven delen, zo ook als het mis mocht gaan.

  7. Leuke blog,
    ben zelf ook al tijdje bezig met forex, en bij verschillende mensen terecht gekomen, ook veel verloren, totdat ik bij lexforex kwam. Die heeft een bot ontwikkelt, en ben net een paar dagen begonnen met 1000 pond, en nu 70 pond verdiend in 3 dagen. Ik lees veel reviews van hem elke dag, en iedereen is hilarisch.
    Ben benieuwd wat het oplevert na een maand, heb jij misschien ervaring met lexforex?

    1. Hi Rick,

      Ja, ik heb inderdaad ervaring met Lex. Dit is een van de weinige bots die ik nu nog heb lopen naast Grinta en nog eentje. Ik zal hier nog een aanvullend blog over schrijven, want ik ben enorm tevreden tot nu toe!

      Mocht iemand meer informatie willen over Lex, bekijk: https://preview.mailerlite.com/n8g3h9

      1. Lexforex lijkt in eerste instantie aardig maar ze zijn slecht bereikbaar of reageren helemaal niet. Een kennis van mij heeft tot nu toe alleen maar verlies gemaakt bij Lexforex.
        Het kom bij mij allemaal erg onbretrouwbaar over in ieder geval. Kijk ook even op Instagram account van Lex, alleen maar foto’s van dure auto’s en luxeartikelen. Niet echt een visitekaartje voor een betrouwbare Brooker! Wegblijven!

        1. Hey Peter,

          Ik ben inderdaad met je eens dat het profiel er nogal scammy uitziet inderdaad, maar scam is het niet. Ze zijn gewoon goed te bereiken (Ferdinand vooral, Lex wat minder) en de broker staat los van de EA, dus je kunt je geld er gewoon afhalen wanneer je wilt.

          Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik de EA van Lex het momenteel heel slecht vind doen. Tijdens de verkiezingen in Amerika wordt er gehandeld met de USD; niet echt een slimme zet als je het mij vraagt. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt, maar ik sta nu inderdaad al wel een tijdje in drawdown.

          Ik zal binnenkort weer even een post doen!

          Gr, Janneke

    2. Hoi Rick,

      Ik overweeg ook om in te stappen bij Lex. We zijn nu ongeveer een maand verder en was benieuwd of je ervaringen nog steeds positief zijn.

      Groet,
      Bas

  8. All,
    Ben ook aan het inventariseren waar in te leggen.
    Forex bot klinkt goed maar ..
    Pyramid investment scheme ?
    Too good to be true Zo makkelijk rendementen pakken
    Ooit ook wat spaarcenten op een “hoge rente bank IJsland gezet”.
    Viel gelukkig onder garantie regering DNB.
    Wel leermoment ..

    1. Alle bots die ik gebruik zijn dusdanig transparant dat je de hele dag inzage hebt in alle trades.

      Ernaast heb je te maken met 3 partijen: het MT4 platform, de EA-ontwikkelaar en de broker. Een Ponzi zou betekenen dat al deze partijen nauw met elkaar samenwerken om de Ponzi-maker een plezier te doen. Die kans is nihil, want de partijen zijn onafhankelijk.

      Het wordt een ander verhaal als het platform, de EA-ontwikkelaar en de broker allemaal 1 en dezelfde zijn en je geen enkele inzage hebt in het proces.

      De hoge rendementen zijn een logisch gevolg van de flinke hefbomen die worden gebruikt. Wat er vaak niet wordt laten zien zijn de flinke verliezen die er worden gedraaid.

      Zodra ik zie dat een EA (forex-bot) een slecht risicomanagement heeft, dan laat ik deze resultaten ook zien op mijn Insta-account: https://www.instagram.com/botgirls_/

      Ik zou zeggen: volg gewoon de resultaten! Ook de slechte worden met je gedeeld.

      Maar 1 ding is zeker: je loopt bij Forex altijd risico. Hoge winsten betekenen altijd hoge risico’s.

      De enige partij waarbij je geen marktrisico loopt is Grinta: http://financieelvrijevrouw.nl/informatie-broker – want je hebt hier te maken met arbitrage trading. Er wordt gehandeld met voorkennis. De EA schraapt de prijsverschillen weg tussen de aan elkaar parallel liggende paren (GBP/JPY), dus je kunt niet in drawdown komen te staan.

      Maar zoals ik hierboven al benoemde, loop je bij Grinta wel een risico omdat de broker ongereguleerd is. Je kunt dus niet terugvallen op een depositogarantiestelsel bij mismanagement.

  9. Hoi,
    De rendementen die je beschrijft bij Grinta klinken zeer goed. Ik vroeg me echter af of deze winsten inclusief de ‘performance-fee’ zijn? 30% is namelijk een fors bedrag.

    Groetjes Jeroen

    1. Hi Jeroen,
      De winsten die zijn benoemd, daar is de performance fee al vanaf. Je kunt bij Grinta uitgaan van zo’n 40 tot 50% netto rendement per jaar.

    1. Hi Menno,

      Ja, ik heb dezelfde seminar gevolgd als jij en ik ben toch afgehaakt. Van wat ik me ervan kan herinneren zat er ook zo’n ingewikkelde MLM constructie ingebouwd en ik heb daar door Auvoria geen goede ervaringen mee. Ik hou het liever zo simpel mogelijk.

      Als een aanbieder teveel aandacht richt op MLM, dan twijfel ik aan de kwaliteit van het product zelf. Je hoort dan alleen nog maar jubelverhalen van mensen die dan hoger in de ‘ranking’ kunnen komen.

      Ernaast betalen ze alleen uit in Bitcoin – dat trekt mij ook een stuk minder.

  10. Hi Janneke,

    Bedankt voor je feedback.
    Beste is dus bij Grinta in te stappen.
    Begrijp dat je in 2 jaar de inleg van 10K terug verdient hebt?

    Gr. Menno

    1. Ja, dat klopt. In iets meer dan 2 jaar heb je je inleg terug verdiend bij Grinta.

      Wel zijn we op dit moment ook een andere bot aan het uitproberen die het tot nu toe ook erg goed doet. Daar is de instap lager (1000 euro) en het rendement – tot nu toe – hoger (1% per dag!), maar je loopt hier wel marktrisico (bij arbitrage is het marktrisico nihil).

      We delen de resultaten van deze bot op https://www.instagram.com/botgirls_/

      Wel goed om eerst even een tijdje in de gaten te houden, dan kan je altijd bekijken wat het beste bij je past.

  11. Hey Janneke,

    Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar TeamForexNL.
    Ben heel erg benieuwd naar deze wereld überhaupt en wil wat meer financiële onafhankelijkheid.
    Ben je geïnteresseerd om dit samen te doen?
    Zo ja, dan mag je mij ook via de mail benaderen.

    Hopelijk hoor ik van je!

    Damir Delic

  12. Dag Janneke. Erg duidelijk je uitleg over Forex mijn hartelijke dank daarvoor.
    Door jouw artikel ben ik erg geinteresseerd in Grinta Invest en jouw up date tot op heden (juli 2021). Ik ben erg onbekend in het wereldje van investeren enz en ben nu nl van plan om te starten met Forex trading, jouw ver Grinta sprak me erg aan. Zijn er nog addertjes onder het gras waar ik nog rekening mee moet houden?
    Keep up the good work. ik zie je reply graag tegemoet.
    Nogmaals dank
    Met vriendelijke groet, Anandkumar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *